woensdag 4 juli 2012

Flower Shaping Tool Kit

Tegenwoordig zijn er zoveel prachtige bloemenstansen, dat het gewoon een feestje is om zelf de bloemen te maken voor op je scrapkaartjes. Maar wil je dit op een handige manier doen dan is deze  
 Flower Tool Kit van Joy! Crafts eigenlijk onmisbaar. Waarom? 


Dit zijn de basisbenodigdheden: Bloemenstans 6002/0068 en 6002/0024, de toolkit + mat en papier.
Stans alle bloemen 2x uit roze papier. Maak deze nat met de mini mister. Let op: 1x sprayen is al voldoende! Leg de bloemen op de kop op de Molding mat, en ga met de bolpen hier overheen. De blaadjes krullen dan omhoog (werk met verschillende diktes). Draai alle bloemen om, en maak ronddraaiende bewegingen met de bolpen precies in het midden. De blaadjes krullen dan weer mooi omhoog.


Bevestig in het midden een splitpen om de bloem goed bij elkaar te houden. De bloem eventueel nog iets in model brengen, en bewerken met inkt. Zoals je op het voorbeeld kunt zien zijn de blaadjes nog iets bewerkt met crackle paint en in het midden is een plakparel geplakt.


En zoals je op de rechterfoto ziet kun je deze bloemen uiteraard ook maken met andere bloemenstansen, de werkwijze blijft hetzelfde.We laten vandaag maar 1 toepassing zien met de Flower Shaping Tool kit, maar je kunt de bloemen nog op veel meer verschillende manier "bewerken". Hierboven nog een voorbeeld waarbij gebruik gemaakt is van een andere kleur handgeschept papier, niet nat gemaakt met water maar met roze Glimmermist. Hierdoor krijgt het bloemetje ook een mooie parelmoer glansDeze info komt van de Noor!Design Blog en de prachtige tutorial is gemaakt door Jenine Siemerink.

De producten worden bij Crealing verkocht en vind je bij nieuw binnen
(of rechstreeks als je op de artikteksten klikt)

Groetjes Team Crealing

6 opmerkingen:

 1. hele toffe tutorial toevallig heb ik de joy mallen dus misschien ga ik dit zeker wel is uitproberen.

  bedankt hoor

  groetjes celine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er duidelijk uit bedankt hiervoor
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zal het zeker een keertje uit gaan proberen
  bedankt
  gr ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het is een erg leuke bloem.
  het is zeker de moeite waard om het te proberen.

  groetjes Martha en Margret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er super gaaf uit!!

  Groetjes, Nellie

  BeantwoordenVerwijderen